kvinde venter på langsom hjemmeside ved laptop og snegl dinkum.dk

Min hjemmeside er langsom.. hvad gør jeg?

Du har klikket dig ind på en hjemmeside og glæder dig til hvad den byder..

Men, du sidder bare fast på forsiden og veeeenter på at den loader øverste billede ind 😩

Gaaaab, det orker du ikke i dag.. du klikker væk og finder en anden side.

Kender du ovenstående oplevelse?

Mega ærgerligt, hvis det er din side ik?

I dag handler det om hvorfor det er vigtigt at komprimere billeder og videoer.

Først kan nævnes en oplevelse som ovenstående. Du får en større bounce rate, hvis din side loader langsomt. Bounce rate er på dansk afvisningsprocent. Altså de besøgende der kommer ind på din side, men hopper væk igen uden at klikke videre til de andre sider. 

Avs, det kan vi ikke li’ 😬 Vi vil derfor gerne holde afvisningsprocenten så lav som muligt. Én måde at gøre det på, er ved at have en side der loader hurtigt! Her kommer billedkomprimering ind!

Dernæst skal siges, at Googles søgemaskine algoritmer også ser på din sides hastighed. Du får altså en dårligere placering på Google, med en langsom side 😢 Uh! Slet slet ikke godt! 

Det tredje jeg vil nævne er pladsbesparelse! Du betaler givetvis til en hosting udbyder, for at have din side liggende på et webhotel. Hvis din side bliver for stor, skal du købe mere plads 🤷‍♀️ Bruger du en platform, som eksempelvis Simplero, har du også en defineret plads til opbevaring af dine filer.

Derfor – få komprimeret dine billeder og videoer! Det tager tid, ja, men det er super godt givet ud 💪

Er det her interessant for dig, men gerne vil have en videovejledning, kan mine Ninjatricks måske være noget for dig! Der er vejledning i dette og meget meget mere 😉

God fornøjelse!

underskrift-fornavn.png